Zaloguj się aby zobaczyć więcej
Komora wędzarnicza Hobby przeznaczona jest do wędzenia ryb, mięs i przetworów mięsnych. Doskonale nadaje się do małych smażalni oraz punktów gastronomicznych,
również usytuowanych na wolnym powietrzu.
Konstrukcja szafy wykonana jest ze stali nierdzewnej. Poszycie wykonano z blach nierdzewnych. Zastosowano elementy złączne ze stali nierdzewnej.
Elementy konstrukcyjne szafy posiadają izolacje termiczną z twardej wełny mineralnej.
W przedniej ścianie znajdują się drzwi wyposażone w uszczelkę silikonową i dwa zamki ryglujące, gwarantujące szczelność komory. Wewnątrz umieszczony jest czujnik temperatury w komorze oraz czujnik temperatury wewnątrz produktu. W dolnej części komory usytuowana jest szuflada zasypu zrębek wędzarniczych, a tuż pod nią zespół trzech grzałek elektrycznych. W tylnej ścianie szafy zamontowano lampę ułatwiająca obserwacje procesu wędzenia. Mikroprocesorowy panel INDU-52 steruje pracą grzałek, pokazuje temperatury oraz czas trwania procesu.Dodatkowo komora jest wyposażona w zespół wentylatora obiegowo-wyciągowego.
Posiada także zewnętrzny dymogenerator na zrąbki wędzarnicze
Wędzenie mięsa, kiełbas i ryb - Poradnik
Schemat montażowy wędzarni HOBBY2
Wędzarnia HOBBY2 - części zamienne
Broszura informacyjna wędzarnia HOBBY2
Sprawozdanie z badań zawartości benzopirenów w kiełbasie
Informacja online: MSN Messenger Skype